Winter Sports

Beslut 54:e FIS kongressen | Svenska Skidförbundet

Beslut 54:e FIS kongressen | Svenska Skidförbundet


Den 54:e internationella skid- och snowboardkongressen hölls digitalt den 25 maj. Dagen innehöll en som vanligt fullspäckad agenda med många beslut angående FIS-stadgarna.

Missade du livesändningen så hittar du en spelare längre ned. Här följer några viktiga beslut godkända av kongressen.

Lagstadgade uppdateringar

Flera uppdateringar och ändringar av FIS stadgar godkändes av generalförsamlingen. En av dessa ändringar var införandet av en oberoende etisk kommitté som inte väljs av FIS Council..

Athlete commision

Enligt FIS stadgar ska två representanter för idrottarna ingå i FIS Council, med full rösträtt. Två nya representanter godkändes: skicrossåkaren Alex Fiva (SUI) och alpinåkaren Verena Stuffer (ITA).

Stadgarna ändrades även för att göra plats för en para-representant i FIS Council, namn på åkare tillkännages vid ett senare tillfälle. VIlket gör att tre åkarrepresentanter kommer ingå i FIS Council.

Olympiska vinterspel och FIS världsmästerskap

Kongressen fick rapporter från kommande ungdoms-OS i Gangwon (KOR) 2024 och Olympiska vinterspelen 2026 Cortina-Milano (ITA).

Slutrapporter lämnades av arrangörerna för säsongens världsmästerskap i alpint, nordiska grenar, snowboard, freestyle och freeski

Ekonomiska och administrativa beslut

Kongressen godkände revisorernas räkenskaper och rapporter från föregående räkenskapsperiod.


Source link

Related Articles

Back to top button