Winter Sports

Besök någon av landets skid- och snowboardgymnasium

Besök någon av landets skid- och snowboardgymnasium

Ta chansen att satsa på både snö och en bra utbildning. Genom våra gymnasieskolor får du unika möjligheter att utvecklas som idrottare på elitnivå samtidigt som du får en utbildning – allt i en positiv och stimulerande idrottsmiljö.

Skid- och snowboardgymnasierna kan ha status som ett Riksidrottsgymnasium (RIG) och/eller en Nationell idrottsutbildning (NIU).

Riksidrottsgymnasium (RIG)

Våra RIG-skolor är valet för dig som satsar på en internationell karriär på elitnivå. Du får möjlighet att kombinera din elitsatsning med studier på ett högskoleförberedande program.

Genom våra RIG-skolor vill vi ge dig som är lovande talang en möjlighet att kombinera idrott och studier med målsättning att bli elitidrottare på internationell nivå.

RIG har riksintag så du kan söka oavsett vart du än bor i Sverige. Bor du långt bort kan du få inackorderingsstöd och möjlighet till en individanpassad, flexibel och idrottsanpassad studiegång.

Våra gymnasier på RIG-nivå finns för alpint, freeski, längd, puckel, snowboard och skicross.

Läs mer. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nationell Idrottsutbildning (NIU)

Syftet med landets NIU-skolor är att ungdomar ska kunna kombinera elitinriktad idrottsträning med studier på gymnasienivå. Idrottsutbildningen ska ha en tydlig elitidrottskaraktär där målet är att uttagna elever på sikt ska kunna nå nationell elit.

Våra gymnasier på NIU-nivå finns för alpint, freeski, längd, puckel, snowboard och skicross

Läs mer. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppet hus

Under hösten arrangerar många skolor öppet hus. Detta är ett prefekt tillfälle för dig som blivande elev och anhöriga att få veta mer om skolan och dess verksamhet. Ta chansen att besöka en skola du är nyfiken på för att få en inblick i hur livet på ett skid- eller snowboardgymnasium kan se ut.

Planerade besöksdagar

(Alla skolor kanske inte har planerat in ett datum än, så håll utkik på skolornas hemsidor för eventullet kommande datum) .

 

 

 

Individuella besök

Arrangerar inte den skolan du är mest nyfiken på en besöksdag kan du alltid höra av dig till skolan och be om att få komma på ett individuellt besök. Skolan tar emot dig med öppna armar och kanske får du till och med testa på att vara elev för en dag. Många gånger kan ett individuellt besök bli mer personligt och du kan få mer tid att prata med tränare, lärare och elever.

Tveka inte på att höra av dig till den skola du är intresserad av:

Utbildningen på ett skid- eller snowboardgymnasium är optimal med en intensiv och långsiktigt upplagd träning. Ansökningsperioden sträcker sig från 1 oktober – 1 december och görs via ansokan.skidor.com. Lycka till!


Source link

Related Articles

Back to top button