Winter Sports

OBOS delar ut 1 miljon till föreningar – ansök senast 1 oktober

OBOS delar ut 1 miljon till föreningar – ansök senast 1 oktober

Bostadsutvecklaren OBOS har länge varit en del av Svenska Skidförbundets succéverksamhet Alla på snö, som skapar förutsättningar för barn och ungdomar att uppleva snöglädje genom skid- och snowboardåkning.

Nu har även föreningar runt om i landet möjlighet att ta del av OBOS engagemang till vintersporten. Tillsammans med deras medlemmar har de skapat fonden OBOS Jubel där de årligen delar ut 1 miljon kronor till organisationer och föreningar – ta chansen att ansöka om pengar till er förening för att utveckla aktiviteter för barn och unga.

För att ha störst chans att få bidrag ur fonden ska pengarna gå till något fysiskt och bestående som öppnar upp för spontanidrott. Det kan exempelvis vara:

  • Upprustning av befintliga idrottsplatser
  • Ny utrustning som möjliggör för fler att delta
  • Byggnation av en railpark
  • Installation av lampor för kvällsträning
  • Byggnation av ett utegym

Vad drömmer er förening om – för en bättre framtid? Bara fantasin sätter gränser. Sista ansökningsdag är 1 oktober 2023. Lycka till!

ANSÖK HÄR! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så fungerar OBOS Jubel

  1. Krav: Bidrag delas ut till lättillgängliga fysiska platser som uppmuntrar till spontanrörelse. Samlingsplatser som har en öppen och välkomnande verksamhet där spontanidrott och kulturutövandet står i centrum.
  2. Ansökan: Organisationer och föreningar skickar in sin ansökan. Sista ansökningsdag är 1 oktober 2023.
  3. Beslut: Juryn sammanträder i anslutning till sista ansökningsdatum. Beslut om utdelningar sker av en jury bestående av representanter från OBOS. Besked om vilka ansökningar som beviljas meddelas cirka tre veckor efter sista ansökningsdag.
  4. Vad händer sen? De ansökningar som beviljas medel publiceras på OBOS webbplats och personerna bakom ansökan kontaktas.
  5. Kommunikation: OBOS vill berätta om alla som får ta del av fonden för att sprida goda exempel på hur aktiviteter för barn och unga kan bli mer tillgängligt – antingen med text och bild, eller med en film och interjuver med mottagare av medel. OBOS kontaktar alla som får utdelning med mer information.

Förra året delade OBOS ut bidrag till 23 föreningar – ta chansen att bli en av årets föreningar som får ta del av 1 miljon kronor.

Mer information om OBOS Jubel finns på deras hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Source link

Related Articles

Back to top button